Hur fantastiskt man än må tycka att just sporten cricket är så kan de flesta ändå hålla med om att det inte är den mest fysiskt krävande sporten som finns att utöva.  Vill man komma i ordentlig form inför den kommande badsäsongen kan därmed cricket räknas till en av de sporter som inte kommer att göra den största insatsen mot superkroppen, om man gör en jämförelse med andra träningsintensiva idrottsformer.

Men vad är det då för sport som man skulle kunna satsa helhjärtat på om målet är just att komma till i form för den optimala strandkroppen? Svaret bör naturligtvis även baseras på ens egna personliga intressen och vad man har för fysiska förutsättningar sedan tidigare, men här kommer ändå förslag på några sporter som kan klassas som just träningsintensiva. Helt enkelt sporter som kommer få det att kännas i musklerna dagens efter.Längdskidåkning i elljusspår

  • Längdskidor– Att åka längdskidor är idag en klassisk sport i Sverige. Vasaloppet, som är tävlingen som alla skulle vilja åka men som få sen faktiskt genomför, representerar på många sätt sporten i landet. Fördelen är att man kan öva även på sommaren, men då genom att dra på sig ett par rullskidor. Bristen på snö behöver därmed inte vara orsaken till att träningen uteblir.
  • Cykling– Att cykla som träningsform är ett vackert sätt att uppleva naturen på samtidigt som man får ett intensivt och mycket fysiskt träningspass. Sporten kan dessutom upplevas som mer skonsamt mot exempelvis knäna, även om de får arbeta hårt även med cykeln.
  • Löpning– Att löpa är en klassisk träningsform som inte behöver speciellt mycket utrustning än ett par riktigt bra löparskor. Ytterliggare en av fördelarna med just löpning är att det finns många lopp under våren, sommaren och hösten som man kan ställa upp till vilket kan vara bra för motivationen att träna. Visserligen kan löpningen ta något mer på knäna, vilket kan motverkas om man kompinerar löpningen med andra träningsformer.