Trots att Cricket är en engelsk sport med anor långt tillbaka i tiden kan en riktigt bra ckricket upplevelse inte bara fås i England utan även i länder som Indien och i Sydafrika, dit sporten kommit till följd av de tidigare brittiska kopplingarna mellan länderna. Dessa länder är några exempel på platser där cricket är en stor och mycket uppskattat sport, även om cricket utövas i de flesta europeiska länderna, i mindre eller större utsträckning.

När man vill resa till ett land där cricket är en stor och populär sport är det en fördel att även få tag på bra flygbiljetter till platsen, många billiga flygbiljetter kan man lättast få tag på genom att boka på nätet, läs mer på exempelvis Seat24.se som är en av sajterna där man kan boka.

Herrarnas VM i cricket har tyvärr redan varit för dem som önskat vara åskådare i mästerskapet. År 2011 hölls nämligen tävlingen, på herrsidan, i Indien som även tog hem segern i mästerskapet. Tittar man på vilka länder som tidigare vunnit mästerskap är det Australien som tagit hem flest segrar både på herr- och damsidan. Så varför inte passa på att boka in en cricketresa till Australien också för att uppleva sporten ur sin absolut bästa sida.