Alltfler svenskar väljer att stanna hemma på semestern, och antalet minskade Covid-fall verkar inte ändra på den saken. Att veta vilka svenska städer du ska välja kan vara svårt, men tycker du om natur, sport och äventyr så kan det vara en god idé att ta vägarna förbi Borlänge. Här kan du besöka alltifrån äventyrsbad till gamla gruvor, och dessutom bli kompis med nutidens dinosaurier.

Om du hör till den äventyrliga sorten så kommer tätorten i Dalarna garanterat falla dig i smaken, och vill du hitta hotell i Borlänge så kan Elite Hotel Brage vara den perfekta oasen efter en actionfylld dag. Den utdragna pandemin ser ut att gå mot sitt slut, men samtidigt får vi rapporter om att en tredje pandemivåg slår hårt mot vissa delar av världen. Med andra ord är det säkrast att välja hemester framför utlandsresor. Att resa inom Sverige blir dessutom betydligt billigare än att åka utomlands, och du kommer snart att upptäcka att Sverige har minst lika mycket att erbjuda som Thailand eller stränderna vid Medelhalvet.

Upptäck Borlänges många sevärdheter

Planerar du att besöka Borlänge så får du inte missa Gyllenbergen Naturreservat. Området stoltserar med underbart vackra vandringsleder, och på vinterhalvåret går det utmärkt att åka längdskidor genom reservatet. Är du en van skidåkare så bör du också besöka Romme Alpin, som har en uppsjö av häftiga backar och ett liftsystem som gör att du aldrig behöver köa i mer än ett par minuter. Föredrar du shopping så kan du med fördel besöka Kupolen Shoppingcenter, som blivit känt som ett Mecka för alla shoppingsugna. Har du dina barn eller barnbarn med dig så kommer de bli glada om du tar med dem till Framtidsmuséet. Älskar du djur så ska du ta dig en sväng förbi Sahlins Struts, en gårdsbutik med tillhörande lantcafé där du får möta vår tids dinosaurier.

Roa dig i vågbassänger och vattenrutschkanor

Älskar du vatten så är Aqua Nova äventyrsbad ett ställe du bara måste besöka. Här finner du inte mindre än tre häftiga rutschkanor, en vågbassäng, en gigantisk varmpool, en massagebubbelbänk, en tuff klättervägg samt en fantastisk utebassäng med virvelström. Upplevelsebadet erbjuder dessutom relax och fyra olika bastur. När du har badat färdigt kan du med fördel äta sallader och hemlagad mat i Aqua Novas eget kök.