Hösten är här och luften känns svalare och krispigare. Vardagen har åter gjort sitt intåg, något som gör det enklare att skapa rutiner. De här två sakerna kombinerat gör hösten till ett utmärkt tillfälle att börja träna något nytt och spännande.

Det är ju trots stora ambitioner inte helt lätt att komma igång med träningen. Kanske funderar du på vad du egentligen ska träna, och även vad du ska ha på dig när du gör det. Att investera i snygga träningskläder är en bra början för att komma igång med träningen. Här hittar du en rabattkod för Stayhard så att du kan uppdatera träningsgarderoben med sköna och funktionella plagg för den träningsform du valt. Här följer några tips på träningsformer som är helt rätt i höst.

Börja med löpning

Löpning blir en het träningstrend varje höst. Äntligen är det svalt nog att ge sig ut i spåret. När världen drabbades av Corona förstod också många hur viktigt det var med en god kondition, något som Svenska Dagbladet rapporterar om här. Löpning ger just god kondition och går dessutom att utföra med distans till andra. För att löpträna bekvämt behöver du ett par sköna tajts, funktionströja och jacka samt naturligtvis ett par bra skor. Är du ovan är det bra att börja med att varva gång och löpning i början.

Träna hemma

Allt fler har börjat träna hemma under pandemin, något som SVT-nyheter skriver om här. Man kan alltså säga att hemmaträning är en riktigt stor trend hösten 2020. Här rapporterar Dagens Nyheter om hur du får bra rutiner för träning i hemmet. När du tränar hemma kan du välja bland en mängd olika träningsformer. Yoga är avstressande, men även stärkande. För att yoga behöver du en yogamatta och mjuka kläder, till exempel ett par tajts och en funktionströja. Det går naturligtvis också utmärkt att träna både kondition och styrka hemma. Styrketräning med den egna kroppsvikten rapporteras vara en av höstens stora trender.

Våga testa olika träningsformer

Det är nyttigt att träna med variation. Därför är det toppen om du använder hösten till att prova på olika träningstrender. När du gör det får din kropp dels allsidig träning och dels blir möjligheten att hitta en träningsform du gillar större.

  • Införskaffa snygga och bekväma kläder
  • Prova hemmaträning
  • Våga prova nya träningsformer