Cricket är en växande sport i Sverige. Det beror på några olika saker. Dels reser svenskarna i större utsträckning vilket gör att vi besöker länder där cricket är väldigt populärt. Dels beror ökningen på att många invandrare tar med sig sporten och traditionen hit. Ett schysst sätt att mötas på, och skaffa gemensamma saker att prata om.

På thecricket.se hyllar vi den spelglada människan. Vi avgudar adrenalin, puls, svett och faktiskt även tårar! Det hör det spännande spelet till, oavsett vilket spel eller vilken sport som du älskar.

Cricket minskar stress

Att Cricket växer i Sverige är något som är otroligt kul att höra. Faktum är att det är en av de sporterna som växer snabbast just nu. I SR har man intervjuat Arif Afzalzada som startade en cricketklubb i Esklistunda. Till klubben kommer många asylsökande för att umgås och få vädra tankarna, ägna sig åt mer än bara sin asylprocess och ångesten den skapar.

– De säger att de släpper all stress. Och de tänker inte så mycket på asylprocessen. Annars blir de deprimerade. Det här är någonting positivt, säger Arif Afzalzada. – SR.se

En annan faktor som gör det mer populärt är en moderniserad cricket där man slipper femdagarsmatcher och tepauser. Inget fel med det, måhända, men i det moderna samhället är det nog få i publiken som har så mycket tid att tillbringa på en match. I Huddinge i Stockholm har Cricket också blivit populärt, den snabbare varianten alltså. Och även om lektarna inte är fyllda än så slår matcherna titt som tätt publikrekord. Läs mer om det i aftonbladet.se.