Att äta rätt, träna och sova ordentligt är viktigt för att du ska må bra. För dig som är aktiv och tränar mycket är kosttillskott ett bra komplement för att du ska hålla både hjärnan och kroppen i trim.

Omega 3 är en essentiell fettsyra som kroppen inte kan tillverka själv utan som behöver tillföras genom kosten. Omega 3 finns bland annat i fet fisk och rapsolja och är viktig för att kroppen ska kunna bygga och reparera celler. Om du inte äter tillräckligt med fisk går det bra att komplettera med Vitalplus omega 3 som ger dig tillräckligt med Omega 3 för att du ska må bra och kunna fortsätta vara aktiv.

Därför är fettsyror viktiga för kroppen

Fleromättade fettsyror som Omega 3 och Omega 6 behövs för att kroppen ska kunna reparera skadade celler men också för att reglera blodtrycket och minska risken för blodproppar. Att få i sig tillräckligt med Omega 3 blir allt viktigare ju äldre vi blir, speciellt för aktiva kvinnor visar forskning.

-Äldre kvinnor som vill bibehålla sin muskelstyrka och rörelseförmåga bör leva ett fysiskt aktivt liv, styrketräna två gånger i veckan och äta en hälsosam kost som är rik på omega-3-fettsyror. Det visar Peter Edholms avhandling vid Örebro universitetet.

Men även yngre har nytta av Omega 3, inte minst eftersom det är viktigt för den kognitiva förmågan. Så om du vill hålla dig både skärpt, alert och snabb på cricketbanan bör du se till att få i dig tillräckligt med fleromättade fetter!