Vilka är egentligen de hetaste träningstrenderna just nu och vad för träningskläder och träningsutrustning går det utmärkt att inhandla online?

Det är inte bara trendigt att tänka på hälsan och att träna för att uppnå en bra styrka och hälsosam kondition – det är bra på alla sätt och vis. Bara man gör det för att må bra av det. På Fyndiq går det att handla de allra senaste träningskläderna, som gör träningen lite roligare att sätta igång med. Där går det även att hitta alla smarta träningsprylar och den utrustning som kan krävas.

Träningstrenderna som bara ökar i Sverige

I en artikel i Svenska Dagbladet går det att läsa om hur det i Sverige går att se en tydlig tendens – allt fler ägnar sig åt och intresserar sig för motion. Motionslopp är riktigt poppis, det an vara allt från Stockholm marathon till Tjejmilen, Vasaloppet och svenska klassikern. Även så är det så att allt fler svenska tränar och har en aktiv livsstil som stort intresse, inte minst när det kommer till seniorer. En annan stor trend inom träning är att ”exercise is medicine”, alltså att träning är den nya medicinen som bland annat lanserats av American Medical Association (AMA). Det gör att fokus ligger på att få vårdgivare som primärvården att inkludera fysisk aktivitet som en del av sin process. Fysisk aktivitet på recept alltså, för att må bättre både psykiskt och fysiskt. För folkhälsans skull.

När man tränar förbättras bland annat den kognitiva effekten, något som äldre träningsgrupper drar stor nytta av. Dessutom är det bra för kroppen att tränas hela livet, genom både ungdom och ålderdom.

Funktionell träning med kroppen som redskap

Andra stora träningstrender som går att se i Sverige är att man tränar funktionell träning ­med kroppen som redskap, för att bland annat bygga upp vardagsstyrka som är väldigt bra och praktiskt att ha i det dagliga livet. Här är balans, styrka, koordination och uthållighet det som är i det primära fokuset. Här finns yoga som en stor trend, som gör kroppen starkare, smidigare och även fokuserar på sinnet med andning och meditation som en del av träningen. Fler träningstrender går det att läsa om här och här.