poker onlineDet blev ingen mindre än publikfavoriten Peder Behr som kammade hem SM-titeln i Main Event i år efter en mycket hård final på Malta. Han besegrade Patric Mattsson heads-up och kammade därmed hem den mest åtråvärda titeln man kan ha som svensk förutom förstapriset på €35 000 och den fina goodiebagen från vår huvudsponsor PokerStars som bland annat innehöll en klockan från Tag Heuer. Stort grattis Peder!(Läs mer om tävlingen här)

I oktober förra året hölls SM i pokerspel på Malta med huvudsponsor PokerStars. Tävlingarna hade en hel del duktiga svenskar i toppen och vinnare av Main Event blev som tidigare nämnt Peder Behr. I mörkpoker tog Ulf ”Bluffuffe” Delin förstaplatsen, en pokersuccé för dessa män alltså! Att spela pokerturneringar sådär på plats på Malta är en upplevelse i sig, men de flesta spelarna har helt enkelt startat sina spel på nätet ifrån början!

 

Från online till turnering

Vissa pokerspelsformer gör sig helt enkelt bättre på nätet och andra runt ett fysiskt bord. Många av de pokerspelare som deltar i turneringar som den på Malta spelar ofta via nätet och vinner där en plats i turneringen. Det kan ha börjat med en Pokerstars bonus från Poker.se och därefter har det bara rullat på i spelet. Kanske var intresset stort för att spela just onlinepoker, man kan ändå inte tacka nej till en plats runt ett SM-bord. Varför just Malta hölls som plats för SM är av det skälet att de flesta onlinespelens huvudkontor befinner sig där. Malta har minst sagt ett stort antal onlinespels företag belägna där och spelkulturen är definitivt frodande. Det är alltså inget konstigt att ett sverigemästerskap i poker hålls på Malta. Den naturliga vägen från en onlinesida till fysiskt spel är inte heller underligt och de flesta svenskar har nog inget emot att åka till Malta och visa sina pokertalanger.